Módní přehlídka na pražském Fashion Weeku se našim studentům povedla

Mercedes-Benz Prague Fashion Week je nejvýznamnější módní přehlídka na českých molech. Každoročně si na ni organizátoři vyberou také studentské práce. A letos tak jako loni vybrali Katedru designu Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci.

„Připravili jsme kompletní módní přehlídku ze studentských prací zaměřených jak na oděvní návrhářství, tak šperk,“ říká Zuzana Veselá z Katedry designu FT TUL.

V Praze se v neděli 6. září představili se svými semestrálními nebo bakalářskými pracemi studenti druhých a třetích ročníků studijního programu návrhářství katedry designu.

Stalo se tak už podruhé. Organizátoři Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku si každý rok vyberou školy, které prezentují své práce. Katedru designu fakulty textilní vybrali pro prezentaci na pražské módní události roku už loni.

„Je to velký úspěch. Pro studenty je to především příležitost prezentovat svou práci na světové přehlídce. Jsou vidět a mají příležitost získat důležité kontakty. I letos je oslovovali novináři a lidé z branže,“ dodává Zuzana Veselá.

O studentské módní přehlídce referovaly na sociálních sítích taková média jako Harper's Bazaar nebo Vogue.

Práce studentů závěrečných ročníků zaměření sklo a šperk i návrhářství oděvů můžete vidět ode dneška také v Jablonci nad Nisou v Galerii N (Jehlářská ulice, hned vedle divadla). Do 18. září zde budou vystaveny bakalářské práce v rámci tradiční absolventské přehlídky Bakalaureáty. Vernisáž je dnes v 19.00 hodin.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce