Mezinárodní trienále představuje také práce studentů

Pět výstav prací autorů a škol z dvanácti zemí představuje letošní Mezinárodní trienále skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Součástí je i výstava studentských prací A.TO.MY!, kterou můžete zhlédnout v univerzitní Galerii N.

Tipem na letní výlet může být návštěva výstav Mezinárodního trienále skla a bižuterie Jablonec 2017, které v Jablonci nad Nisou začalo 24. června a bude na pěti výstavních plochách otevřeno až do podzimu.

„Také letos se Jablonec nad Nisou na několik měsíců změní v místo zaslíbené sklu, bižuterii a šperku. Stálé expozice muzea doplní aktuální výstavy po celém městě věnované užitkovému a dekorativnímu sklu, designu, uměleckému sklu, studentským vizím či high-tech produktům,“ uvedla ředitelka pořádajícího Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou Milada Valečková.

Jednou z výstav je i tradiční mezinárodní přehlídka studentských prací A.TO.MY!, na které jsou zastoupeni svou tvorbou také studenti naší katedry designu fakulty textilní. Výstava je k vidění v univerzitní Galerii N v jablonecké Jehlářské ulici (vedle divadla) do 3. září 2017.

Galerie N je otevřena denně od 10.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00 hodin.

Kromě našich studentů se na výstavě svou prací představují také studenti dvacítky středních a vysokých škol ze Slovenska, Maďarska, Polska, Německa a Bulharska.

V hlavní budově muzea je k vidění výstava Trendy. Design. Produkce, která je ukázkou prací 80 českých i zahraničních sklářských podniků, bižutérních firem a designérských značek, které známe z českého trhu.

Ve stálých expozicích jabloneckého muzea skla a bižuterie je k vidění také výstava Redesign, která představuje výsledek spolupráce jabloneckého muzea se zlínskými studenty.

Expozice Materiál: Sklo návštěvníky seznamuje s technologicky a technicky specifickými a inovativními sklářskými výrobky. Vidět ji můžete v jabloneckém Eurocentru.

Kostel sv. Anny hostí výstavu NO LIMITS, na níž je zastoupena tvorba 25 českých sklářských výtvarníků-pedagogů.

Jablonecké trienále končí 29. října 2017.

-pir-

s použitím TZ Muzea skla a bižuterie v Jablonci n. N.

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 385