Pomozte s mapami pro Lékaře bez hranic

V prvním mapathonu se mapovala Nigérie (1).jpg
Mapovat Nigérii můžete z Liberce. Snímek z prvního libereckého mapathonu

Stačí vzít jen notebook a přijít ve středu 16. května v 18.00 hodin do zasedačky ve 4. patře budovy G na druhý liberecký mapathon pro Lékaře bez hranic.

Na světě jsou stále bílá místa, která nemají svou mapu. A to komplikuje práci třeba Lékařům bez hranic. Někdy mají jen pár hodin na to, aby dopravili léky nebo vakcínu do míst v odlehlém a nezmapovaném koutě Afriky. Bývá to úkol pro dobrodruhy.

Liberecký mapathon to chce krůček po krůčku měnit. Přineste si svůj notebook (kdo nebude mít, počítač na práci dostane), lektoři vás naučí práci s jednoduchým mapovým editorem a pak už je jen na vás, jak velký kus Afriky podle leteckých a satelitních snímků zmapujete.

Akci Missing Maps: druhý liberecký mapathon pro Lékaře bez hranic pořádá Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická TUL ve spolupráci s Lékaři bez hranic, a to už druhým rokem. Loni se asi dvacítce účastníků podařilo zmapovat přes 2000 budov v Nigérii.

Registrovat se na mapathon můžete zde.

-pir-

Možná Vás bude zajímat
Mapathon má facebookovou událost

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 541