Kniha o Liberci nominována na kulturní počin roku

Horká karta katedry historie v soutěži o kulturní počin roku
Horká karta katedry historie v soutěži o kulturní počin roku

Rekordních 29 nominací má liberecká soutěž o kulturní počin roku 2018. Je mezi nimi i kniha Liberec – historie, kultura, lidé, jejímiž autory jsou odborníci z naší katedry historie.

Kniha vyšla jako součást edice Dějiny českých měst v Nakladatelství Lidové noviny koncem roku 2017, do knihkupectví se dostala počátkem roku 2018. Publikace na více jak pěti stovkách stran přibližuje dějiny, rodáky a rozvoj Liberce od 16. století, kdy město získalo svůj městský znak, do roku 1990.

Autorsky za dílem stojí kolektiv katedry historie Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické TUL, který pracoval pod vedením editorky Miloslavy Melanové.

Mezi dalšími nominovanými za rok 2018 jsou výstavy Oblastní galerie Liberec, představení Divadla F. X. Šaldy či koncerty pěveckého sboru Severáček.

Soutěž o nejlepší kulturní počin roku se letos koná v Liberci potřetí, vítěze vybere výbor pro kulturu a cestovní ruch libereckého zastupitelstva, tři největší počiny libereckého kulturního života roku 2018 budou vyhlášeny v únoru a jejich autoři si odnesou odměnu 20.000, resp. 10.000 a 5.000 korun.

O Technické univerzitě v Liberci už v této soutěži bylo slyšet, a to v roce 2017, kdy prvenství získala Oblastní galerie Liberec za Německo-českou výstavu 1906/2016. Cenu tehdy přebírala kurátorka výstavy Anna Habánová, pedagožka z katedry historie FP TUL. Na oceněné expozici se podíleli další odborníci z naší univerzity.

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 381