Štěpánka Dzanová a Otto Severýn nejrychlejší v Běhu o pohár rektora

Vítězové Běhu o pohár rektora
Na bedně s pořádným pohárem. Štěpánka Dzanová a Otto Severýn

Sobotní Mattoni Liberec Nature Run měl také kategorii Běh o pohár rektora TUL. Okruh 23 kilometrů zvládli nejrychleji Štěpánka Dzanová z FZS a Otto Severýn z FM. Oba v čase pod dvě hodiny.

Poháry pro vítěze jim v sobotu odpoledne před radnicí předal prorektor Pavel Satrapa. Počasí bylo po celý den dost nepříznivé, ale běžcům to, jak potvrzuje Otto Severýn, až tak nevadilo.

„Běželo se překvapivě dobře, sice pršelo, ale nebyla zase až taková zima. Jakmile člověk vystartuje, už ten déšť až tak moc nevnímá. V počasí, jako bylo to sobotní, bývá nejtěžší přemluvit se a na ten start dojít. Ani seběhy mi nepřišly až tak zlé, těch skutečně klouzavých rozbahněných úseků nebylo mnoho, byly dobře označené a daly se oběhnout po krajích cesty. Takže i když jsem běžel v ,silničníchʻ botách, neměl jsem s tratí problémy. Naopak, dost jsem si to užíval, trať tohoto běhu je skutečně krásná a zábavná,“ řekl redakci T-UNI docent Severýn, který běžel za tým  Slavia Liberec Orienteering. Běhu se soustavněji věnuje od roku 2011.

Trať z náměstí Dr. Edvarda Beneše do Lidových sadů, vzhůru ke kamenolomu, dále směrem k vodní nádrži Bedřichov a odtud zpět na liberecké náměstí zvládl v čase 1:57:45.

Štěpánka Dzanová, která běžela za Silvini Madshus team, zdolala stejnou trať dokonce za 1:52:48 a byla nejen ženskou vítězkou Běhu o pohár rektora, ale také čtvrtou nejrychlejší ženou celého závodu Mattoni Liberec Nature Run 2019. Doktorka Štěpánka Dzanová spolupracuje jako externí odborný pracovník s Fakultou zdravotnických studií TUL.

Mattoni Liberec Nature Run 2019 se běžel podruhé, Běh o pohár rektora měl na něm letos svou premiéru.

„Doufám, že příští rok ten pohár neobhájím, že se na TUL najdou lepší běžci, než jsem já, a že se za rok postaví na start,“ dodává běžec z fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Otto Severýn.

Radek Pirkl

Další články v rubrice

Florbalisté-2.jpg

Florbalisté z TUL jsou poprvé v historii akademickými mistry

Mimořádného historického úspěchu dosáhl v minulém týdnu florbalový tým Technické univerzity v Liberci (TUL), když na Českých akademických hrách (ČAH) vybojoval zlatou medaili. Titul akademického mistra České republiky jen potvrzuje skvělou sezonu...

13. 9. 2023 | Sport | 227

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 534