První buly se vhazuje už za pár dní. Máte lístky?

TUL on ice!
TUL on ice!

Hokejisté TUL vyzvali na souboj tým z ústecké UJEP. Pro obě školy to bude v novodobé historii hokejová premiéra. Duel o pohár rektorů začíná v liberecké Home Credit Areně ve středu 11. března od 18.00 hodin.

Hokej se na liberecké univerzitě hrál už od roku 1953, kdy Vysoká škola strojní v Liberci vznikla. V šedesátých letech však tým odehrál poslední zápas a zanikl. Loni se malá skupinka studentů a pedagogů, kteří spolu hrají hokej jako koníčka, rozhodla, že zkusí zase po letech postavit univerzitní tým.

„Na první vyzvaný trénink přišlo loni v listopadu 35 kluků a pět gólmanů. Bylo jasné, že chuť a vůle postavit tým tu je,“ říká kapitán hokejového týmu Technické univerzity v Liberci Petr Pilař, student naší fakulty strojní.

Na přípravu před prvním zápasem nebylo moc času, kapitán ale míní, že to bude stačit.

„Deset lidí v týmu hraje od mala, takže zkušenosti tu jsou. Sladit se musíme na trénincích,“ říká Pilař, který nyní hraje 2. ligu v sousedním Jablonci nad Nisou, ale hrál před pár lety také za juniory libereckých Bílých tygrů.

O nic připravenější nebudou ani ústečtí, jejich tým HC North Wings vznikl také teprve loni a stihl absolvovat přibližně stejný počet tréninků.

První zápas o pohár rektorů TUL a UJEP s titulem Souboj o krále severu se hraje ve středu 11. března od 18.00 hodin. Lístky do Home Credit Areny můžete kupovat na rotundě areny nebo online přes síť Ticketmaster.

Na zápas platí také permanentky Bílých tygrů. Arena bude otevřená hodinu před zápasem. Pro fanoušky je připraveno bohaté občerstvení, skvělý doprovodný program a soutěže o hodnotné ceny. Po zápase začne afterparty v klubech na harcovských kolejích.

A vzkaz ústeckým od asistenta kapitána libereckého týmu Adama Lochmana: „Bude to tvrdé, ale nálada v našem týmu je bojová, pohár zůstane doma!“

Tak přijďte podpořit svůj tým!

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce