Pytlík na pečivo z TULky v britském časopise Baking Europe

Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.

Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.

Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka. 

Článek je v náhledu v příloze.

O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/

-red-

 

Další články v rubrice

Zprava rektor Miroslav Brzezina, předseda Michal Hron a Pavel Jelínek na pietním shromáždění u vily Rosenbachových (2).JPG

Vzpomněli oběti holocaustu a osvobození Osvětimi

Připálili svíčku u Stolpersteine připomínající osudy rodiny Rosenbachových. Tak uctili Mezinárodní den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti rektor Miroslav Brzezina a předseda liberecké židovské obce Michal Hron. K...

29. 1. 2025 | Události | 296

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce