Pytlík na pečivo z TULky v britském časopise Baking Europe

Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.

Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.

Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka. 

Článek je v náhledu v příloze.

O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/

-red-

 

Další články v rubrice

DSC02942_AlesKral (1)-2.jpg

Fakulta strojní otvírá dveře průmyslovým lídrům

Fakulta strojní TUL posiluje v rámci výuky spolupráci s významnými průmyslovými firmami a jejími představiteli a pokračovat v tomto trendu chce i v novém semestru. Přednášku pro studenty tak na fakultě například vedl i člen představenstva Škody...

16. 7. 2025 | Události | 267
Tajemný svět, který zná málokdo na TUL. Černá skříň je záložní systém/UPS, žluté jsou baterie k UPS a šedá skříň je rozvaděč. Foto: Jan Rous, pátek 4. července

Blackout na univerzitě, kdo a jak ho řeší?

Páteční celorepublikový blackout prověřil, že na TULce jsme na výpadky proudu dobře připraveni a především to, že tu máme lidi, kteří jdou domů, až když vše zase běží. Přečtěte si, jak to v pátek 4. července pobíhalo z pohledu Oddělení...

9. 7. 2025 | Události | 487

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce