Pytlík na pečivo z TULky v britském časopise Baking Europe

Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.

Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.

Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka. 

Článek je v náhledu v příloze.

O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/

-red-

 

Další články v rubrice

IMG_8232.jpg

Model před menzou ukazuje zmodernizovanou nemocnici

Gigantický model areálu Krajské nemocnice v Liberci včetně budoucí podoby nového Centra urgentní medicíny zakotvil během svého „turné“ i na Technické univerzitě v Liberci. Jeho výroba trvala na 3D tiskárnách stovky hodin.

14. 2. 2025 | Události | 302

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

KRF09566 (1).jpg

FUA 30 – od velkého třesku po Suchtova vnoučata

Fakulta umění a architektury TUL zakončila slavnostním večerem rok oslav třiceti let své existence, osmdesátin zakladatele FUA Jiřího Suchomela a sta let od narození architekta Karla Hubáčka. Nadělila si ročenku věnovanou uplynulým 30 letům. A...

4. 2. 2025 | Události | 386