Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.
Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.
Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka.
Článek je v náhledu v příloze.
O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/
-red-
Další články v rubrice

Barvy a materiály nových škodovek určuje naše absolventka
Vybrat a sladit ty správné barvy, materiály a struktury, které budou vnímat, a jichž se budou dotýkat posádky nových škodovek, je práce týmu, který ve Škodě Auto vede naše absolventka Kateřina Vránová. Tým designu Color, Material and Finish (CMF)...

FUA 30 – od velkého třesku po Suchtova vnoučata
Fakulta umění a architektury TUL zakončila slavnostním večerem rok oslav třiceti let své existence, osmdesátin zakladatele FUA Jiřího Suchomela a sta let od narození architekta Karla Hubáčka. Nadělila si ročenku věnovanou uplynulým 30 letům. A...

Trojzemí na křižovatce nových výzev
Úskalí měnícího se geopolitického uspořádání světa a na to navázané výzvy, ale i nové cesty k řešení. I tato témata zazněla během mezinárodní konference Trojzemí na křižovatce, kterou hostila naše univerzita. Konference byla věnovaná strategickému...