Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.
Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.
Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka.
Článek je v náhledu v příloze.
O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/
-red-
Další články v rubrice

Vzpomněli oběti holocaustu a osvobození Osvětimi
Připálili svíčku u Stolpersteine připomínající osudy rodiny Rosenbachových. Tak uctili Mezinárodní den památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti rektor Miroslav Brzezina a předseda liberecké židovské obce Michal Hron. K...

Letí k vám nové číslo univerzitního časopisu T-UNI
Nové číslo T-UNI přináší výběr z univerzitního dění a přečíst si ho můžete v tištěné podobě i online. Česky a anglicky.

Univerzitní ples se blíží, TULBand ladí a slibuje skvělý zážitek
Ples TUL se kvapem blíží, předprodej lístků běží a místa rychle mizí. Tak nepropásněte možnost provětrat sváteční šaty, zařádit si s partnerkami a partnery na parketu nebo si jen poslechnout hudbu a popovídat s kolegyněmi i kolegy jinak, než o...