Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.
Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.
Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka.
Článek je v náhledu v příloze.
O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/
-red-
Další články v rubrice

Projekt LIFEPOPWAT získal od Evropské komise titul v sekci cirkulární ekonomika a kvalita života
Projekt LIFEPOPWAT na čištění odpadních vod, které vytékají ze starých skládek pesticidních látek, funguje na lokalitě v Česku a Polsku a čistí toxické vody se skoro 100% účinností. Teď výsledky projektu, který se zrodil na CXI TUL, ocenila...

Univerzita dostává své technologie na globální trh
Spacáky s nanomembránou značky KWAK se právě v tyto dny dostávají do sítě prodejen Decathlon, největšího světového prodejce sportovního oblečení a vybavení. Membránu spacáků vyvíjeli specialisté z naší katedry hodnocení textilií. Technologie z TUL...

Nápad a 3D tisk: Soutěž, kde studenti tvoří a překvapují
Model rozvodů spalovacího motoru, interaktivní rostlinná buňka nebo elektrické vypínače propojené s miniaturou domku. To jsou oceněné nápady, které za pomoci 3D tisku zhmotnili středoškoláci přihlášení do soutěže o nejlepší 3D tiskový výukový...