Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.
Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.
Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka.
Článek je v náhledu v příloze.
O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/
-red-
Další články v rubrice

Fakulta strojní otvírá dveře průmyslovým lídrům
Fakulta strojní TUL posiluje v rámci výuky spolupráci s významnými průmyslovými firmami a jejími představiteli a pokračovat v tomto trendu chce i v novém semestru. Přednášku pro studenty tak na fakultě například vedl i člen představenstva Škody...

Blackout na univerzitě, kdo a jak ho řeší?
Páteční celorepublikový blackout prověřil, že na TULce jsme na výpadky proudu dobře připraveni a především to, že tu máme lidi, kteří jdou domů, až když vše zase běží. Přečtěte si, jak to v pátek 4. července pobíhalo z pohledu Oddělení...

Prezidenta Pavla zaujal projekt střešní farmy naší doktorandky
Salát na střeše – start-up doktorandky Fakulty umění a architektury TUL Terezy Nalezené – zaujal prezidenta Petra Pavla během setkání s mladými zástupci inovativních firem a projektů v parku lánského zámku. Mezi čtyřicítkou úspěšných startupistů...