Ceny Young Architect Award 2020. Rektor TUL udělil cenu za školní práci zaměřenou na rekonstrukci chátrajících lázní v Bratislavě

Kúpele Grössling v Bratislave, návrh a vizualiace Lucia Gažiová

Nejprestižnější tuzemská soutěžní přehlídka pro studenty a architekty do 33 let zná své vítěze. Pro finále porota vybrala 11 prací, které se letos zaměřily na téma Architektura a krajina ve městě. Cenu rektora TUL za školní práci získala studentka architektury z ČVUT Lucia Gažiová.

Součástí Ceny rektora TUL za školní práci je také finanční odměna 10.000 Kč. Cenu předal studentce rektor Miroslav Brzezina na slavnostním vyhlášení vítězů včera večer v Centru architektury a městského plánování CAMP v Praze. Ve své práci se Lucia Gažiová zaměřila na návrh nové podoby chátrajících lázní Grössling v centru Bratislavy na břehu Dunaje.

Titul CEMEX Young Architect Award si včera odnesla Ludmila Haluzíková také z Fakulty architektury ČVUT, Cenu Architekta Josefa Hlávky získala Anna Svobodová z AMU v Praze, Cena rektora ČVUT za školní práci připadla Elišce Olšanské, opět z FA ČVUT, Cenu ministra životního prostředí si odnesl Lukáš Drda z Politecnico di Torino a Cenu hlavního partnera YIT získali Jakub Kender a Hugo Marek z AMU v Praze.

Všechny projekty mladých architektů budou již tradičně vystaveny na veletrhu FOR ARCH od 22.–26. září na výstavišti v pražských Letňanech.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 543