Educa Week přivádí na TUL slavného youtubera i bývalého poradce Václava Havla

Karel Kovář alias Kovy nasbíral na svém YouTube kanále téměř milion sledujících a patří k nejvlivnějším youtuberům. Letos bude spolu s Ladislavem Špačkem, mistrem etikety, spisovatelem a někdejším poradcem Václava Havla, tahákem Educa Week Liberec. Obě exkluzivní přednášky proběhnou v univerzitní aule a budou součástí Educa Week, který právě odstartoval.

Kovy je považován za jednoho z nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích a magazín Forbes jej opakovaně zařadil do prestižního žebříčku 30 pod 30. V minulosti byl vybrán jako jeden ze tří youtuberů, kteří měli možnost vyzpovídat předsedu Evropské komise Jeana-Clauda Junckera. Tento držitel mnoha ocenění Czech Blog Awards a Czech Social Award v kategorii Social Impact&Change a Fair Play přijede na Technickou univerzitu v Liberci s přednáškou Strach, smysl, motivace. Přednáška bude o cestě z komfortní zóny, neustálém hledání (se), vyhoření i překonávání bariér. Právě tyto tři jevy každý den vstupují do hry.

Spolu s Kovym se nad nimi můžeme společně zamyslet a prozkoumat je během čtyřicetiminutové přednášky, jež začíná v úterý 8. října od 18:00. V následné debatě Kovy odpoví na vše, co bude návštěvníky zajímat.

Díky spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci mají její studenti zvýhodněné vstupné.

Ladislav Špaček zavzpomíná na Václava Havla

 

Poslední tři roky je v rámci Educa Week pravidelným hostem v univerzitní aule Ladislav Špaček a chybět nebude ani tentokrát. Ve středu 9. října zavzpomíná od 18:00 v univerzitní aule na 10 let s Václavem Havlem. Beseda vychází ze vzpomínek na působení Ladislava Špačka na Pražském hradě v roli mluvčího prezidenta republiky. Podkladem je bohatá obrazová dokumentace doprovázená jeho komentáři. Vypráví o roli, kterou hrál Václav Havel doma i ve světě, o cestách po světě, o lidech, se kterými se setkal. Některé historky jsou veselé, jiné smutné, přesně tak, jak je život přinášel.

Díky spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci mají její studenti zvýhodněné vstupné.

Ladislav Špaček je původním povoláním pedagog. Vyučoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, v letech 1990–1992 byl redaktorem a moderátorem Československé televize. Od roku 1992 působil téměř jedenáct let na Pražském hradě jako mluvčí prezidenta Václava Havla. Účastnil se bezpočtu vrcholných společenských událostí, jako doprovod prezidenta republiky navštívil více než 50 zemí světa, setkal se s desítkami prezidentů a členů královských rodin.

Je autorem a protagonistou televizního seriálu Etiketa a na toto téma napsal již řadu knih, tři knihy etikety napsal i pro děti. Působí jako konzultant v oboru komunikace a etikety, pořádá přednášky pro top manažery firem a úřadů.

TUL bude na veletrhu Educa

Pro letošní maturanty, kteří hledají tu správnou školu bude Technická univerzita v Liberci k dispozici na tradičním veletrhu vzdělávání a práce EDUCA EXPO v Home Credit Areně. Přijďte k našemu stánku zjistit, co vše u nás můžete studovat a nechte se navést na celouniverzitní den otevřených dveří nebo se zeptejte na vše, co vás ohledně studia na TUL zajímá. V aréně pro vás budeme od čtvrtka 10. října až do soboty 12. října. Vždy od 9 hodin. Těšíme se na vás!

Kompletní program Educa Week

Adam Pluhař

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_4707-4.jpg

Motorkáře pomůže vycvičit neuronová síť

Smutná data hovoří jasně – Česko patří v evropském srovnání v počtu usmrcených motorkářů na milion obyvatel k zemím s nejčernější bilancí. A vědci z TUL nyní chtějí spolu s Asociací autoškol České republiky a Asociací polygonů Autoklubu ČR pomoci...

2. 10. 2024 | Věda a výzkum | 436