Z palubovky rovnou na ples. Anketa Sportovec roku TUL zná vítěze

IMG_9701 - kopie.JPEG
Patrik Indra přebírá cenu pro nejlepšího sportovce TUL za rok 2019

Opora volejbalové Dukly Liberec a reprezentant Patrik Indra se stal Sportovcem roku 2019 Technické univerzity v Liberci. Cenu přebral na tradičním Sportovním plese TUL.

„Nečekal jsem, že ocenění získám a moc si toho vážím. Je to pro mě takové dílčí zadostiučinění, protože volejbalu obětuji úplně všechno,“ komentoval své vítězství v šestém ročníku ankety volejbalista Patrik Indra z ekonomické fakulty.

Mezi nominovanými za loňský rok byla ještě biatlonistka Lucie Charvátová, rovněž z ekonomické fakulty, a travní lyžař Václav Mačat z Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické TUL. Sportovce do ankety nominují pedagogové katedry tělovýchovy a sportu. Hodnotí se především největší výsledky univerzitního sportovce za uplynulý rok.

K Patrikovým loňským týmovým úspěchům patří druhé místo v extralize, které vybojoval s Duklou Liberec. Se spoluhráči získal také třetí místo v českém poháru a šesté místo na světové letní univerziádě. Vybojoval i titul z Akademického mistrovství ČR. Jako člen reprezentačního výběru se rovněž účastnil kvalifikace na Olympijské hry do Tokia. „Účasti v národním týmu si moc považuji. Samotná kvalifikace se mi povedla, myslím, že jsem si tam udělal dobré jméno. Doufám, že mi to pomůže v další kariéře,“ zmínil oceněný sportovec.

První akce se spolužáky

Patrikův denní program je velmi nabitý. Ještě v sobotu odpoledne odehrál za Duklu extraligové utkání s Českými Budějovicemi. Než úderem jedenácté hodiny vystoupal na pódium sportovního plesu v sále v Lidových sadech, čekal jej tříhodinový přesun týmovým autobusem. I když v něm ještě cítil zklamání z prohraného utkání, ples mu prý splín rozehnal. „Užívám si to tu. Už proto, že to je vlastně má první akce se spolužáky. Zatím se mi to ještě nepoštěstilo, není čas. A přítelkyni jsem slíbil, že budu i tančit,“ zasmál se Patrik Indra.

Na letošní ročník Sportovního plesu TUL dorazilo na 450 návštěvníků. „Za dobu existence si ples získal renomé. Chodí nejen studenti z univerzity a z katedry tělesné výchovy, ale přibývají i jejich kamarádi. A obecně přátelé sportu,“ zhodnotil za pořadatele Petr Chvojka.

Večerem provázela Ellen Rozkovcová, k tanci hrála kapela Logr. Tančit se mohlo i v malém party sále s DJs. Součástí bylo i vystoupení studentů rekreologie na symbolické téma TOP 20 sportovních úspěchů. A nechybělo ani slosování tomboly o netradiční zážitky.

Rozhovor s Patrikem Indrou připravujeme. Na T-UNI si jej budete moci přečíst v tomto týdnu.

Adam Pluhař

Další články v rubrice

sadsa.jpg

Změnila se za posledních 100 let kondice našich dětí? Zopakujeme unikátní měření tělesné zdatnosti českých a slovenských dětí z roku 1923

Přesně před sto lety zorganizovali otec a syn Roubalovi unikátní šetření tělesné vyspělosti v československých školách. Do výzkumu zahrnuli náctileté ze skoro 100 středních škol po celém tehdejším Československu. Unikátní šetření během letošního...

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce