Noví docenti převzali jmenovací dekrety a noví doktoři své diplomy

Fatma Yalcinkaya přebírá z rukou Miroslava Brzeziny jmenovací dekret.jpg
Fatma Yalcinkaya přebírá z rukou rektora Miroslava Brzeziny jmenovací dekret. Foto: Jiří Kosina/fotoliberec.cz

Marcel Horák, Petr Červa a Fatma Yalcinkaya převzali včera z rukou rektora Miroslava Brzeziny jmenovací dekrety a jsou novými docenty na TUL. Následně promovalo šest doktorek a doktorů.

Marcel Horák je odborným asistentem na Fakultě strojní TUL, na katedře sklářských strojů a robotiky a vědecko-výzkumným pracovníkem CxI TUL.

Dne 20. října 2021 obhájil habilitační práci Počítačové modelování kontaktních úloh v automatické výrobě a zpracování skla a přednesl habilitační přednášku na téma Charakteristika robotů a aktuální trendy vývoje v robotice.

Ing. Marcel Horák, Ph.D., byl jmenován docentem ve vědním oboru konstrukce strojů a zařízení.

 

Petr Červa je odborným pracovníkem na Fakultě mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TUL, na ústavu informačních technologií a elektrotechniky.

Dne 24. listopadu 2021 obhájil habilitační práci Adaptation of speech recognition systems to selected real-world deployment conditions a přednesl habilitační přednášku na téma Adaptace systému rozpoznávání řeči na vybrané reálné podmínky nasazení.

Ing. Petr Červa, Ph.D., byl jmenován docentem ve vědním oboru technická kybernetika.


Fatma Yalcinkaya je odbornou pracovnicí na Fakultě mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TUL, na ústavu mechatroniky a technické informatiky, a současně pracovnicí vědy a výzkumu Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace TUL (CxI), na oddělení technologie životního prostředí.

Dne 15. září 2021 obhájila habilitační práci One-Dimensional Nanofibers: Application in Membrane Technology a přednesla habilitační přednášku na téma One-Dimensional Nanofibers: Application in Membrane Technology.

Fatma Yalcinkaya, Ph.D., MSc., je jmenována docentkou ve vědním oboru aplikované vědy v inženýrství.

Rektor Miroslav Brzezina s děkany tří fakult poté přistoupili k předání diplomů absolventům doktorského studia. Jsou jimi

na fakultě strojní:

Ing. Jan Barák

Ing. Ivan Skalický

na fakultě textilní:

Ing. Radek Jirkovec

Mgr. Kateřina Strnadová

a na fakultě mechatroniky, informatiky a mezioborových studií:

Dipl.-Ing. Kristýna Pešková

Ing. Jan Václavík

-pir-

Foto: Jiří Kosina / fotoliberec.cz

Další články v rubrice

DSC05113-2.jpg

Univerzitní merch seženete nově na e-shopu

Chcete dát světu najevo, že patříte k TUL a logo univerzity propojit se svým šatníkem? Objednejte si nejnovější kolekci oblečení, ale také batohů, kšiltovek nebo kulichů Technické univerzity v Liberci! Nově to můžete udělat i pohodlně z domova.

27. 3. 2024 | Univerzita | 623

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce