Badmintonové družstvo TUL bojuje o vítězství v lize

Badmintonisté BK TUL.JPG
Badmintonisté BK TUL. Ilustrační snímek

Badmintonový klub TUL bojuje v nadstavbové části o vítězství v 1. celostátní lize. Jeho soupeři jsou TJ Astra ZM Praha a Sokol Radotín Meteor Praha. Ve 4. kole nadstavbové části s oběma kluby na své palubovce liberečtí remizovali. O vítězi ligy rozhodne 5. kolo.

Do nadstavbové části postoupili hráči Badmintonového klubu Technické univerzity v Liberci ze skvělého druhého místa průběžné tabulky základní části. Na vedoucí tým základní části, Sokol Radotín Meteor Praha, chyběly libereckým tři body. Třetí v průběžné tabulce skončilo družstvo TJ Astra ZM Praha B.

Tyto tři kluby nyní bojují v nadstavbové části o konečné pořadí na stupních vítězů v 1. celostátní lize smíšených družstev.

Ve 4. kole této části, v sobotu 25. února, remizovali liberečtí na domácí půdě v hale na Harcově s oběma pražskými kluby 4:4.

„Družstvo Badmintonového klubu Technické univerzity v Liberci si těmito remízami vybojovalo 2. místo průběžné tabulky skupiny o 1.–3. místo s jednobodovou ztrátou za družstvem Sokol Radotín Meteor Praha B. Nyní čeká na liberecké hráče  poslední kolo nadstavbové části, kde se utkají první tři celky opět mezi sebou a rozhodne se o celkovém pořadí družstev v 1. celostátní lize smíšených družstev,“ říká Zdeněk Kračmar, místopředseda Badmintonového klubu Technické univerzity v Liberci.

Rozhodující kolo se hraje o víkendu 18.–19. března.

Liberecké družstvo hraje v sestavě Mirko Šída, Jakub Zahrádka, Jana Nejedlová, Jan Koňas, Martin Panoš a se slovenskými posilami Jurajem Vachálkem a Lucií Grenčíkovou pod vedením trenéra Jana Slatinského.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce